Friday, April 22, 2011

Musim Yang Paling Cuak Giler..

Salam Readers!!!

hai semua..haa..yang nie merupakan entri aku yang ke-3..hahaha..biasalah..budak baru nak belajar pasal dunia blog nie..sejak aq buat blog aq nie..dah banyak aq buat blog walking..so mane-mane blog yang ade nama Mr.Bobo tu..faham-faham jela ok..aq akan follow seberape banyak blog korang semua..heheh

ok2..cukup la dengan intro yang aq buat kat atas 2..kite kembali kepada tajuk yang sebenar..haaaa..bagi korang semua la kan..banyak-banyak musim..musim ape yang paling korang cuak?? kira musim yang paling korang takot la..ade tak?? kalu setakat macam musim buah-buahan, musim bunga, 2 biasa-biasa je kan..haaa..lupe pulak..musim tengkujuh pun takot jugak bagi para-para nelayan la..tapi ade jugak yang berani turun ke laut mase musim tengkujuh 2..nak buat macam mane..kena carik rezeki untuk anak bini..tabah sungguh para-para nelayan kite ni..HIDUP PARA NELAYAN KITA!!!! ( over pulak dah aq nie ) heheh..

bagi aq la..musim paling yang aq takot..jeng,jeng.jeng.."musim final exam"..huhuh..sebagai pelajar macam aq nie..memang musim ni la yang paling aq takot..( tak tau la bagi student lain )..mase ni la kite nak tengok semua hasil ape yang telah kite belajar selama 4 bulan ni..huhuh..( ade ke hasil yang aq belajar nie?? ) adoii..dengan mood study macam ade tak ade je ni..hahah..



nasib baik la paper final exam sem ni cume 4 paper je..paper human nutrition, food service management, gastronomy dengan pastry..empat-empat pun..berat jugak paper tue..dengan note tak ade ape-ape lagi ni..hahah..( nasib baik past year paper dah print ) macam-macam tips minta kat lecterer, tanye-tanye senior pasal paper exam ni..yela..nak bagi senang cikit nk jawab..hehe..tapi aq tau sangat ape jawapan diorang.."ko buat je past year punye paper"..ptuihh..aq dh agak dah..huhuhuh..

tapi, memang aq pun buat macam tu jugak..heheh..memang berkesan jugak la..so..kepada student-student yang bakal menghadapi final exam ni..jangan la korang cuak..selagi korang study..insyaallah..korang boleh je lepas final exam ni..tak yah nak takot-takot..( padahal aq sendiri pun takot )..hahahaha..

ok..ape-ape hal.."Good Luck To You All Ok"..hee

Thanks for reading this entry | Arief Sohod's site

2 comments:

Heidi Shafiq said...

drop je weyh.. hahaha..

honey konie said...

gudluck exam..sama2 lah kita menempuhi peperangan ini....