Sunday, April 17, 2011

Introduction...

Salam Reader..!!!!

Hai korang! This is my first posting selepas aku tergerak hati nak join jadi blogger. Semua ni gara-gara dia. Dia yang bersalah coz menyebabkan aku terjerumus ke dalam dunia blogger nih. Tapi best jugak tengok orang jadi blogger nih. Macam-macam aktiviti yang diorang buat. Banyak benda yang boleh diorang share.

Before this, aku tak tahu apa-apa langsung pasal blog. Since si dia dah ajak aku join macam-macam gathering, sana sini aku pergi ikut dia. Cheh! padahal baru dua jek. Dah la dua-dua dekat Melaka. Kepoh tak? Biasa lah, aku ni budak yang baru nak kenal blog, so banyak lagi benda yang aku kena belajar. Dah la sekarang ni tengah belajar kat uitm, pastu nak belajar pulak pasal blog ni..macam-macam benda yang aku belajar sekarang ni. 

So, before aku pergi mengarut dengan lebih jauh, let me introduce myself. Nama penuh aku Md. Arif Bin Md. Sohod. Tapi, nama glamour aku macam-macam mengikut kawasan. HAHA! Dekat rumah, orang panggil aku Abang Long. Dekat Poly JB dulu, orang panggil Arip. Masa kerja dekat KFC dulu, diorang panggil aku BOB pulak. Then masa aku futher study dekat UiTM sekarang nih, semua member-member aku tak kira jantina panggil aku "BLEY". Jangan tanya kenapa diorang panggil aku macam tu, sebab kalau aku cerita pun, korang confirm takkan percaya. HAHAHA!

Umur aku tahun ni, dah genap 23 tahun. Aku lahir pada 31 Januari 1988. So, tolong jangan lupa wish! Aku berasal dari Batu Pahat, Johor. Dan sekarang, aku tengah study di peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam jurusan Seni Kulinari. Bab masak, aku memang suka gila.

Ini aku. Ada style tak? HEHE!

Ok. Itu serba sedikit tentang aku. Banyak lagi yang aku akan share dalam blog aku ni. Korang tunggu jela. Banyak lah resepi yang aku akan reveal kalau aku rajin. Anything just contact aku dekat facebook ok. Add dekat sini ok. http://www.facebook.com/arief.sohode . Ok. See you at next entry. Salam.

Thanks for reading this entry | Arief Sohod's site

5 comments:

Rafi Suhaimee said...

nice..

emieysandra said...

moga maju jaya menjadi blogger..la, tukang masak upenyer..cedapnyer kek tuuuu ;)

Arief Sohod said...

@Rafi Suhaimee
ala..bisa2 je shami..ko pn bru start buat blog jgk kew?? hee..

Arief Sohod said...

@emieysandra
thanz 4 the wish k..sila tunjuk ajar..heheh

Heidi Shafiq said...

aku slalu jeles tgk org yg amik cos masak2 ni.. korg slalu dpt wat mknan sedap mcm dlm gmbr tu.. arip, klu ko wat kek tu lg ko tapaw utk aku sket.. takpun ko bg je aku semua.. ko kan hengsem.. (pulak)